* Gratis verzending vanaf € 75,- *
0
Winkelwagen
€ 0,00
Merken /

Pure Baby Love

Weergave:
 

Het merk Pure Baby Love.


Pure Baby Love is een lijn met unieke geweven draagdoeken en ringslings, gemaakt van 100% katoen (225gr/m2) en super zacht. De draagdoeken en ringslings sluiten aan bij de behoefte van jou en je kindje. De draagdoeken en ringslings zijn hippe, moderne en ergonomische doeken voor pasgeboren baby's tot peuters.

Pure Baby Love staat voor hoge kwaliteit en de veiligheid staat voorop. Uiteraard zijn de draagdoeken en ringslings een fijn hulpmiddel, maar vooral een mooie accessoire.

Met zorg zijn de doeken van Pure Baby Love geselecteerd en ontworpen, de draagdoeken worden geproduceerd volgens hoge standaarden. De doeken en ringslings voldoen aan de OEKO-tex norm en ze zijn 100% veilig om te gebruiken.

Ben je niet bekend met het dragen van je kindje en/of knopen?
Dan raden wij altijd een consult bij een draagconsulent aan. Wij werken samen met draagconsulente Sandra van Draaghoek.


 

Geweven doek


De draagdoeken van Pure Baby Love behoren tot de categorie ‘Geweven doeken’. Een geweven doek is draagkrachtig en zijn ook geschikt om oudere kinderen te dragen. Je kunt een geweven doek gebruiken vanaf de geboorte tot de peutertijd. Met een geweven doek kun je op veel manieren knopen, hierdoor kun je je kindje op je buik, heup of rug dragen.

In de draaginstructie is een knoop uitgelegd voor het dragen van je kindje, direct na de geboorte.

Een geweven doek is veelzijdig en gemakkelijk in gebruik en verdeeld het gewicht over je lichaam. Daarnaast is een geweven doek luchtiger dan een rekbare doek. Je kindje wordt in 1 laag stof gedragen. Een geweven doek is een duurzame keuze, het doek gaat jaren mee.

 

Ringsling


Een ringsling is snel en gemakkelijk in gebruik, een ringsling wordt veelal voor kortere draagmomenten gebruikt: troosten, een boodschap doen, etc.

Een ringsling is een korte doek met ringen aan een uiteinde.Je draagt je kindje op je buik of heup. Het gewicht wordt verdeeld over je rug en één schouder.

In de draaginstructie voor ringslings staat in het kort een uitleg hoe je een ringsling gebruikt.

 

 

Maat Draagdoek


Maat 4 (lengte 3,70m)
Maat 4 wordt veelal gebruikt door ervaren dragers met een heup of rugknoop. Niet geschikt voor pasgeboren baby’s.

Maat 5
Maat 5 is geschikt voor dames kledingmaat 36 of kleiner wanneer je wilt buikdragen. Tevens geschikt voor herenmaat XS. Heb je een grotere maat, dan zou je altijd wel een heup- of rugknoop kunnen maken.

Maat 6 (lengte 4,60m)
Maat 6 is te gebruiken voor dames t/m kledingmaat 44, herenmaat t/m maat 50, S of M.

Maat 7 (lengte 5,20m)
Maat 7 is te gebruiken voor dames met kleding maat maat 46 t/m 52, voor heren maat L en XL.

 

Draagdoek Prematuur

De draagdoek prematuur is speciaal ontworpen voor prematuur of dysmatuur kindjes. Het doek is 45cm breed en te gebruiken t/m babykledingmaat 56/62. Daarna wordt aangeraden om een ‘gewone’ draagdoek te gebruiken.

  

Dragen met meerdere mensen

Wanneer je met meerdere mensen de draagdoek gebruikt, dan adviseren wij om uit te gaan van de degene met de grootste kledingmaat.
 


Indien je nog vragen hebt over draagdoeken, over dragen in het algemeen.
Dan verwijzen wij u graag door met onze draagconsulente Sandra van Draaghoek, voor professionele begeleiding.

Koop je favoriete draagdoek op www.puurteder.nl/Pure-Baby-Love

   

Veiligheidsinstructies

 • Het dragen van je kindje is vooral erg fijn, maar belangrijk is dat dit wel veilig gebeurt. Onderstaande adviezen dragen bij aan een veilig gebruik van een draagdoek.
 • Draag je baby niet in liggende (wiegende) houding, maar rechtop. Volg hiervoor de draaginstructie.
 • Draag de doek goed aangespannen. Te veel ruimte betekent dat je je kindje alsnog met de hand moet ondersteunen. Knoop je kindje dan opnieuw in een goed aangespannen doek op kusjes-hoogte.
 • Bedek je kindje nooit volledig met de doek en houd het gezichtje vrij, zodat je zicht kan hebben op je kindje en er voldoende frisse lucht beschikbaar is. Zorg er tevens voor dat er twee vingers ruimte is tussen de kin en de borst van je baby om goed te kunnen ademen.
 • Geef geen borstvoeding in een geknoopte doek, in verband met het gevaar op verslikken. Borstvoeding geven kan discreet met een doek los (niet geknoopt) om je kindje heen.
 • Ga nooit zelf slapen met een kindje in de doek. Je hebt dan geen zicht meer op je kindje. Leg je kindje liever slapend over in zijn of haar bedje en leg de doek dan niet los in zijn of haar bedje.
 • Zorg voor een goede en comfortabele houding (kikkerhouding, beentjes in M-houding) van de baby. Een goed geknoopte doek zit prettig voor baby en degene die draagt. Zo niet, knoop dan opnieuw. Draag je kindje niet met zijn/haar gezichtje vooruit. Een goede houding voor de heupen is dan niet gegarandeerd (beentjes gaan bungelen) en je kindje wordt blootgesteld aan (te) veel prikkels. Draag je kindje veilig en vertrouwd naar je toe.
 • Knoop je doek af met een dubbele platte knoop en maak deze niet los als de baby er nog in zit. Bij het losmaken is het van belang je baby weer goed te ondersteunen.
 • Kleed je kindje niet te warm aan in verband met het risico op oververhitting. De baby hoeft niet dikker gekleed dan jij zelf. Draag je de baby bijvoorbeeld buiten onder jouw jas, dan hoeft deze geen eigen jas, maar hooguit een shawl en muts. Draag je je kindje over je jas in koude tijden, wees dan alert op het risico van onderkoeling. Warme kleding is dan uiteraard wel noodzakelijk. Vooral handjes en voetjes zijn hiervoor gevoelig. Denk in de zomer ook aan bescherming tegen de zon.
 • Jouw bewegingen of de bewegingen van je kindje hebben invloed op je evenwicht. Houd hier rekening mee tijdens het dragen. Wees extra voorzichtig als het buiten glad is.
 • Pas goed op met buigen en voorover leunen, je kindje zit stevig geknoopt, maar voorover leunen/buigen vormt een risico voor vallen.
 • Gebruik de doek nooit tijdens het uitoefenen van sport (zwemmen, rennen, wintersport, paardrijden, fietsen, skeeleren, schaatsen etc.)
 • Draag je kindje nooit in de auto, maar gebruik dan een veilig en goedgekeurd autostoeltje. Bij gebruik in het openbaar vervoer; loop dan niet tijdens het rijden, maar wacht tot het vervoermiddel stil staat.
 • Het dragen van je kindje op de fiets wordt door ons afgeraden.
 • Draag je kindje niet op je buik of heup terwijl je kookt, strijkt of andere hittegevoelige activiteiten onderneemt. Dit in verband met het risico op verbranding.
 • Indien de doek zodanig beschadigd is dat de veiligheid niet meer te waarborgen is, raden wij je ten zeerste aan deze niet meer te gebruiken.
 
 


Contact

Bereklauw 33
5071 HB Udenhout

0132110021
info@puurteder.nl

Verzenden

* Nederland
Verzendkosten € 4,95
Gratis verzending vanaf € 75,00
Afhalen is mogelijk
* Belgie
Verzendkosten € 7,95
Gratis verzending vanaf € 100,00

30 dagen retourrecht           
Inpakservice € 0,75 per cadeau                 

* Veilig betalen via:
- Ideal
- Achterafbetalen
- Bancontact (Belgie)
- Paypal 
- Vooruitbetaling

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.